Održavanje vode u bazenu

Održavanje vode u bazenu

Ukoliko imata veći bazen, u kom iz praktičnih i ekonomski razloga nije moguće vodu redovno menjati, održavanje ispravnosti vode je od suštinskog značaja. Zbog toga, potrebno je da se upoznate sa osnovama održavanja vode u bazenu, kako bi vodu održali čistom i sprečili potencijalno inficiranje. 

Bez obzira da li se radi o ugradnom ili nadzemnom bazenu, vodu u bazenu je neophodno redovno održavati, kao i sam bazen.

Voda u bazenu

Voda mora biti čista, bez fizičkih nečistoća, poput listova i grančica. Pored toga, potreban je i određeni hemijski tretman kako bi se osiguralo da voda ostane ispravna, bez zagađivača koji mogu narušiti zdravlje, a isto tako oštetiti i sam bazen (usled korozije i nagomilavanja minerala). Hemija za bazene će pomoći u održavanje adekvatne pH vrednosti vode i osigurati odsustvo bakterija koje mogu ugroziti zdravlje.

Unutrašnjost bazena

Unutrašnji zidovi bazena su u konstantnom dodiru sa vodom i nečistoćama koje upadnu u bazen. Održavanje ovih površina, kako bi se uklonite alge, buđ i druge nečistoće osiguraće čistoću i bezbednost.

Filter za prečišćavanje vode

Ukoliko Vaš bazen ima pumpu za prečišćavanje vode, filter koji se nalazi u pumpi uklanja nečistoće tokom cirkulacije vode. Pošto se sva prljavština zadržava u filteru, s vremena na vreme filter je potrebno zameniti.

Mreža za uklanjanje nečistoće

Pumpa filtrira vodu od sitnijih nečistoća, ali ne može ukloniti lišće, paučinu pri vrhu bazena, granje. Iz tog razloga, potrebno je redovno koristiti i mrežu za uklanjanje krupnih nečistoća.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.